Ανακαλύψτε το Σινά από ψηλά δείτε φωτογραφίες τραβηγμένες από δορυφόρο ζωντανεύοντας έτσι το ταξίδι σας πάνω από το μαγευτικό Σινά.
Ζήστε την Ιερά Μονή και τις ομορφιές της ταξιδεύοντας μέσα από μια τεράστια συλλογή φωτογραφιών.
Διαβάστε την ιστορία και μάθετε όσα πολλοί λίγοι ξέρουν για την Μονή τις ομορφιές της και τα μυστικά της .
Δείτε τις καλύτερες αγιογραφίες, πολλές από αυτές τις έχουν δει μόνο οι μοναχοί.

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΙΝΑ

Το γεγονός της διηνεκούς επί δέκα επτά αιώνες παρουσίας στην περιοχή του Νοτίου Σινά της Ιερά Μονή Σινά, και η ιδιαίτερη τιμή προς την Αγία Αικατερίνα, έχει αποθησαυρίσει στον χώρο μια μεγάλη πνευματική και πολιτιστική παράδοση. Παρά το γεγονός ότι η UNESCO, έχει εντάξει την Μονή Σινά στον Κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας πολιτιστικής Κληρονομιάς, οι Πατέρες της Μονής την υπηρετούν ως Κιβωτό Πίστεως και την διαφυλάσσουν με αυτοθυσία. Στον ιερό αυτό χώρο προστρέχουν πιστοί όχι μόνο του Χριστιανισμού, αλλά και των άλλων δύο μεγάλων μονοθεϊστικών θρησκειών, του Ιουδαϊσμού, και του Μωαμεθανισμού. Ακόμη προστρέχουν απλοί άνθρωποι ή μεγάλοι Ηγέτες για πνευματική βοήθεια προσφέροντας δώρα, ή αναχωρητές προσφέροντας τον ίδιο τους τον εαυτό. Παράλληλα οι Βεδουΐνοι κάτοικοι της περιοχής αισθάνονται τη Μονή ως τη μεγάλη προστάτιδά τους, καθώς συνεχίζει το ενδιαφέον της προς αυτούς.

Ο σύγχρονος επισκέπτης δεν έχει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του παρελθόντος στο προσκυνηματικό του ταξίδι για την Ιερά Μονή Σινά. Το αεροδρόμιο του Καΐρου συνήθως είναι ο τόπος εισόδου. Η ημερομηνία λήξεως του Διαβατηρίου του καλό θα να έχει χρονικό περιθώριο τουλάχιστον ένα εξάμηνο μετά το τέλος του ταξιδιού. Πρέπει να μην υπάρχουν διαφορές στην αναγραφή του ονόματος μεταξύ διαβατηρίου και εισιτηρίου. Η απαιτούμενη Βίζα εισόδου είναι δυνατόν να εκδοθεί στο αεροδρόμιο προ του ελέγχου των διαβατηρίων. Στον χώρο ειδικά ανταλλακτήρια τραπεζών όπου μπορεί κανείς να προμηθευθεί αιγυπτιακό συνάλλαγμα και τα απαραίτητα ένσημα της βίζας. Κατά την διαμονή στην Αίγυπτο, το διαβατήριό πρέπει να είναι πρόχειρο σε κάθε ζήτηση. Η Διαδρομή προς την Ιερά Μονή Σινά8μέσω Καΐρου είναι χχχ χιλιόμετρα Με Λεωφορείο (από το Κάιρο υπάρχει τακτική γραμμή λεωφορείων καθημερινά προς Σινά) το ταξίδι διαρκεί οκτώ ώρες, με ιδιωτικό ή μισθωμένο μέσον η ίδια απόσταση καλύπτεται σε 5 περίπου ώρες. Άλλο σημείο εισόδου είναι το Αεροδρόμιο του Sharm el Seich στην Νότια άκρη Σινά. Η απόσταση είναι . που καλύπτεται με ιδιωτικό μέσον (δεν υπάρχει λεωφορειακή γραμμή). Τρίτο σημείο εισόδου αποτελεί η Πόλη για τις οργανωμένες κυτίως ομάδες οι οποίες έρχονται οδικώς από το Ισραήλ.

Ο χάρτης του Σινά


Δημιουργία και Χορηγία του Τόπου: Ίδρυμα Όρους Σινά, Δολυλαιου 26, Αθήνα 115,21 Ελλάς. Τηλ. 210 6454923, Φαξ 210 6454632 e mail msf@otenet.gr,
Copyright © Κειμένων: Ίδρυμα Όρους Σινά, Αθηνών Copyright ©
Φωτογραφιών: Ιερά Μονή Θεοβαδίστου Όρους Σινά, Αγίας Αικατερίνης
Δημιουργία και Φιλοξενία Ιστοσελίδας SilkTech Ο.Ε.