Ανακαλύψτε το Σινά από ψηλά δείτε φωτογραφίες τραβηγμένες από δορυφόρο ζωντανεύοντας έτσι το ταξίδι σας πάνω από το μαγευτικό Σινά.
Ζήστε την Ιερά Μονή και τις ομορφιές της ταξιδεύοντας μέσα από μια τεράστια συλλογή φωτογραφιών.
Διαβάστε την ιστορία και μάθετε όσα πολλοί λίγοι ξέρουν για την Μονή τις ομορφιές της και τα μυστικά της .
Δείτε τις καλύτερες αγιογραφίες, πολλές από αυτές τις έχουν δει μόνο οι μοναχοί.

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΣΙΝΑ


Η ιστορική διάκριση και ταπεινώτητα των ανά τους αιώνες εδώ διαβιούντων Σιναϊτών Πατέρων έχει συμβάλει ώστε τα Σιναϊτικά Προσκυνήματα να έχουν παραμείνει σεβαστά και η προσευχή τους ανεμπόδιστη. Κατά καιρούς μάλιστα τη διακονία τους αυτή την έχουν στηρίξει μεγάλοι ιστορικοί ηγέτες της περιοχής θέττοντας την Ιερά Μονή Σινά κάτω από την προστασία τους. Στις ήμέρες μάλιστα την παράδοση αυτή, συνεχίζουν σύγχρονοι ηγέτες και μεγάλες προσωπικότητες, που με περισσό ενδιαφέρον βοηθούν ώστε στις σημερινές συνθήκες η Ι.Μ.Σινά να συνεχίζει την πνευματική και πολιτιστική της παράδοση.

Η προσφυγή όχι μόνο απλών ανθρώπων, αναχωρητών ή Βεδουΐνων αλλά και μεγάλων θρησκευτικών και πολιτικών ηγετών στην ευλογία της Παναγίας Βάτου και, από μία περίοδο και μετά, στην προστασία και της Αγίας Αικατερίνης, διαμορφώνει μία μεγάλη παράδοση στον δέκα επτά αιώνων βίο της Ιερά Μονή Σινά,. ασχέτως αν η θέση της ευρίσκεται στην απομακρυσμένοι περιοχή του Νοτίου Σινά. Παράλληλα η λαμπρή πνευματική και πολιτιστική παράδοση της Μονής και η τιμή στην Αγία Αικατερίνα, ιδίως στο Δυτικό Κόσμο, συνετέλεσαν ώστε όλοι να θέλουν να προσφέρουν δώρα, ή να συνεργούν στις προσπάθειες διαφυλάξεως των προσκυνημάτων της Μονής. Στο θέμα αυτό έχει επίσης συντελέσει και το γεγονός ότι η Μονή αποτελεί σημείο συναντήσεως των πιστών όχι μόνο του Χριστιανισμού, αλλά και των άλλων δύο μεγάλων μονοθεϊστικών θρησκειών, του Ιουδαϊσμού, και του Μωαμεθανισμού.Δημιουργία και Χορηγία του Τόπου: Ίδρυμα Όρους Σινά, Δολυλαιου 26, Αθήνα 115,21 Ελλάς. Τηλ. 210 6454923, Φαξ 210 6454632 e mail msf@otenet.gr,
Copyright © Κειμένων: Ίδρυμα Όρους Σινά, Αθηνών Copyright ©
Φωτογραφιών: Ιερά Μονή Θεοβαδίστου Όρους Σινά, Αγίας Αικατερίνης
Δημιουργία και Φιλοξενία Ιστοσελίδας SilkTech Ο.Ε.